Személyes

Családjog

A családjog Önről és a szeretteiről szól.

A családi jog Önről és a családjáról szól. Legyen szó válásról, gyermekekről, vagyonjogi szerződésekről, munkaviszonyról, a családi cégről, vagy öröklési kérdésekről, segítek Önnek tudatosan tervezni, hogy családját minden körülmények között biztonságban tudhassa.

 

Több mint 10 éves éves családjogi tapasztalatommal, megoldás-orientált szemlélettel, empatikus hozzáállással segítem ügyfeleimet a biztonságot nyújtó családjogi szerződések megkötésében. Házassági vagy élettársi közösség megszakadása esetén ügyfeleim figyelmét mindig felhívom arra, hogy a bíróság csak akkor dönt, ha a szülők maguk nem tudnak dűlőre jutni egymással.

Vagyis elsősorban a szülőknek maguknak kell megtalálniunk, mi az ő családjuk számára a legelfogadhatóbb megoldás, ha már különválásra került a sor. Vita esetén elősegítem az egyezségkötést a felek között, ennek sikertelensége esetén ellátom ügyfelem peres képviseletét.

content img

Nemzetközi családjogi ügyek

Napjainkban gyakori, hogy a szülők a külföldi munkavállalás mellett döntenek, és a nemzetközi házasságok, párkapcsolatok sem ritkák. Amíg a szülők között egyetértés van, addig nem is szokott ezzel gond lenni, hiszen közös döntésük alapján költöznek el, vagy haza. A bajok általában akkor kezdődnek, ha a kapcsolat megromlik, és a felek különválnak.

Mint ahogy az sem egyszerű eset, ha az elvált szülő a gyermekkel külföldre költözne. Tény, hogy bár az EU területén a mozgásszabadság érvényesül, akinek kiskorú gyermeke van, az mégsem élhet ezzel a szabadsággal korlátlanul: a családjogi szabályozásra figyelemmel kell lennie annak, aki a kiskorú gyermekkel együtt költözne. 

Fontos tudni, hogy nemzetközi családjogi ügyekben, amennyiben a közös gyermekkel kapcsolatban kell döntést hozni, a joghatóság a gyermek szokásos tartózkodási helyéhez igazodik. Így előfordulhat, hogy magyar állampolgárságú gyermekek ügyében külföldi bíróság jár el, vagy Magyarországon élő, külföldi állampolgárságú gyermek felett gyakorolt szülői felügyeleti jogok tekintetében magyar bíróság dönt.

Nemzetközi családjogi ügyekben is elsősorban a szülők megegyezését segítem elő, ennek sikertelensége esetén peres képviselet vállalok, professzionális angol nyelvtudással külföldi ügyfelek számára is.

 

"Mozaikcsaládok"

Egy válással a hátuk mögött a legtöbben már óvatosabbak a következő kapcsolatukban, nem csak a szívügyek, de az anyagiak terén is. Az én véleményem az, hogy nem a túlzott óvatosság, hanem a körültekintés, a jogi szabályozás megismerése segíthet ilyenkor jó döntéseket hozni.

Az új partnerével való összeköltözésnek más joghatásai vannak akkor, ha házasságot is kötnek, mintha csak élettársakként élnek együtt. Minden bizonnyal szeretné elkerülni, hogy a korábbi kapcsolatból származó gyermekeik érdeke csorbuljon, és kétségkívül biztonságban szeretné tudni szeretteit elhalálozása esetére is. Mivel ezek a kérdések elég kacifántosak tudnak lenni egy mozaikcsaládban, tájékozódjon, és ha szükséges, kössenek szerződést, vagy végrendelkezzenek érdekeiknek megfelelően ügyvédi segítséggel.

 

Családjogi ügyekben az alábbi ügytípusokban fordulhatnak hozzám ügyfeleim:

 • házassági vagy élettársi vagyonjogi szerződés
 • házassági bontóper
 • bontóper közös megegyezéssel
 • kapcsolattartási ügyek
 • gyermek külföldre vitele, gyermek szokásos tartózkodás helyének kijelölése
 • eljárás gyermek jogellenes külföldre vitele esetén a Hágai egyezmény alapján
 • gyermekelhelyezés, tartásdíj
 • szülői felügyelet
 • élettársi kapcsolat
 • házassági vagy élettársi közös vagyon megosztása
 • nemzetközi családjogi ügyek
 • konfliktuskezelés, mediáció, egyezségkötés családi ügyekben

 

Személyes odafigyeléssel, több mint 10 éves családjogi és mediátori tapasztalattal támogatom Önt a nehéz családi helyzetben. Forduljon hozzám bizalommal.>> 

 

Foglaljon időpontot konzultációra.

Vegye fel velem a kapcsolatot telefonon, emailben vagy skype-on. 

KAPCSOLATFELVÉTEL