Blog

Válás másképp

A kapcsolat valaha szép volt - legyen méltó a befejezés.

Egy kapcsolat vége önmagában is veszteség. Ehhez jön még a bontóper, ami - különösen, ha évekig tart -, csak elmélyíti a felek közötti szakadékot, és felesleges terhet ró a felekre érzelmileg, anyagilag, idegileg. Pedig egy kapcsolat, ami kezdetben szép volt, zárulhatna méltó módon is.


Ha Önnek is, és partnerének is szándékában áll a megegyezés, válassza a mediációt. A válási mediáció azoknak a pároknak (legyenek bár házastársak, vagy élettársak) szól, akik szerint kapcsolatuk menthetetlen, de szeretnének békében elválni, és együttműködni a jövőre nézve is. Különösen akkor fontos ez, ha a házasságból közös gyermek született.

A válási mediáció célja a gyors és békés egyezség az évekig tartó, lelkileg megterhelő válóper helyett. Így könnyebb feldolgozni a veszteséget, és új életet kezdeni. A gyermek is akkor sérül a legkevésbé, ha a szülei együttműködőek, és az elválás ellenére is jó emberi kapcsolat marad közöttük.

A válási mediációban a közvetítő ahhoz segíti hozzá a feleket, hogy amennyiben a válást elkerülhetetlennek tartják:

  • egyezségre jussanak minden fontos kérdésben, és az egyezséget a bírósághoz benyújtva kérhessék a házasság közös megegyezéssel történő felbontását,
  • a gyermek érdekében fenntartsák egymás közt a jó kapcsolatot és békés együttműködést.

A mediációval tudati szinten dolgozunk, ez tehát nincs összefüggésben semmilyen terápiával. Mint közvetítő, nem feladatom választ nyújtani a feleknek - ők fogják megtalálni, mi működik számukra.

A mediációs ülés 1,5-2 óra, egyes esetekben több találkozóra is szükség lehet. Ha a felek közös nevezőre jutnak, a mediátor segítségével írásba foglalják megállapodásukat.

Párkapcsolati problémája van, állandósultak a konfliktusok Ön és a társa között? Krízisbe jutott a házassága? Válását méltósággal, békésen, a gyermekeiket kímélve szeretné intézni? Szeretné, ha egy semleges szakértő vezetné végig Önöket a gyermekelhelyezés, kapcsolattartás, gyermektartásdíj útvesztőin? 

Vegye igénybe mediátor segítségét, tegye meg az első lépést ma >>

 

Foglaljon időpontot konzultációra.

Vegye fel velem a kapcsolatot telefonon, emailben vagy skype-on. 

KAPCSOLATFELVÉTEL