Blog

2021. november 10.

Cégutódlási kérdések

A film, amit ajánlok, első ránézésre egy szerelmi történet, de valójában a generációs vagyontranszfer, a cégutódlás kérdése követhető benne nyomon, ezért használom példának.  

2021. augusztus 11.

Haláleset a családban

Senki sem gondol szívesen a saját, vagy hozzátartozója halálára, mégis jó, ha tisztában vagyunk az alapvető öröklési jogi szabályokkal. Egy érzelmileg amúgy is nehéz helyzetben legalább a pénzügyek ne okozzanak további gondot.

2020. augusztus 25.

Magyar párok külföldön

A határokon átívelő családi viszonyok esetén fontos a tudatos tervezés, és ha tehetjük, válasszuk meg az alkalmazandó jogot, elkerülendő a későbbi meglepetéseket. 

2020. május 13.

Válás másképp

Egy kapcsolat vége önmagában is veszteség. Ehhez jön még a bontóper, ami - különösen, ha évekig tart -, csak elmélyíti a felek közötti szakadékot, és felesleges terhet ró a felekre érzelmileg, anyagilag, idegileg. Pedig egy kapcsolat, ami kezdetben szép volt, zárulhatna méltó módon is.

2020. május 12.

Munkajogi kérdések

Életünk nagy részét munkavégzéssel töltjük - igazán nem mindegy, hogy milyen körülmények között. Természetes, hogy felmerülnek változások, problémák, jogi kérdések, amiket kezelni kell.

2020. április 28.

Cégek működése a járvány idején

Néhány szó a vállalkozások működése kapcsán érvényesülő új szabályokról, és arról, hogy mit tehetnek a cégek, ha pénzügyi nehézségek merülnek fel a COVID-19 világjárvány miatt elrendelt korlátozások következtében. 

2020. április 28.

Családjogi kisokos koronavírus idején

Változtat-e valamit a szülői felügyeleti jogok gyakorlásán a koronavírus világjárvány idejére elrendelt vészhelyzet illetve a 2020. március 28-tól érvényes kijárási korlátozás?

 

2020. április 28.

Kijárási korlátozás - mit szabad és mit nem?

Jogi ügyeit kényelmesen és biztonságosan intézheti, hiszen a személyes megjelenést igénylő ügyintézés a kijárási korlátozás alatt is megengedett, és a hivatalos állásfoglalás szerint ide tartozik az ügyvédi jogi szolgáltatás igénybevétele.

2013. március 29.

Párkapcsolati mediáció

Ha párjával azt érzik, hogy megrekedt Önök között a kommunikáció, de mindketten szeretnék megmenteni a kapcsolatot, a mediáció segíthet kapcsolatukat új alapokra helyezni.

Foglaljon időpontot konzultációra.

Vegye fel velem a kapcsolatot telefonon, emailben vagy skype-on. 

KAPCSOLATFELVÉTEL