Bemutatkozás

A kiválóság egy választás

Dr. Vimláti Anita ügyvéd, és az Igazságügyi Minisztérium névjegyzékébe felvett mediátor vagyok. Ügyében jogi szaktudásommal vagy közvetítői szemléletemmel segítek Önnek, hogy megtaláljuk a minden érintett számára legjobb megoldást. 

 

 

 

Biztos szaktudás és személyes figyelem.

Vallom, hogy a kiválóság egy választás. A polgári jog területén biztos, naprakész tudással rendelkezem, és folyamatosan továbbképzem magam, elsősorban a nemzetközi magánjog, EU jog területén. Tudom, hogy Önnek olyan szakember kell, aki személyesen odafigyel Önre és a jogi problémájára. Számomra az Ön ügye prioritást élvez. Nálam az ügyfélkapcsolat kölcsönös bizalmon és tiszteleten alapul, ügyében a legoptimálisabb megoldást keressük. Társasági jogi, családjogi, munkajogi, és ingatlan ügyei a legjobb kezekben vannak nálam. 

content img

 

Jogi ügyek határok nélkül. 

A jogi ügyek nem állnak meg az országhatároknál, így én sem. Nemzetközi vonatkozású ügyekben is képviselem Önt, határon átnyúló családi ügyekben, nemzetközi magánjogi ügyekben, külföldi céges tranzakciók során. Külföldi ügyfeleim részére angol nyelven nyújtok teljes körű ügyvédi szolgáltatatásokat. Külföldön élő magyarok számára tanácsadást biztosítok. Amennyiben az ügyben más EU államnak van joghatósága, a tanácsadást követően külföldi együttműködő partnerirodához irányítom kedves ügyfelemet. 

 

Stratégiai megközelítés. 

Ön most talán csak egyetlen speciális problémára keres megoldást. Én azonban mindig az egész embert, illetve cégek esetén az egész szervezetet nézem, akinek az ügyével szembesülök - így hatékonyabb, személyre szabott megoldási lehetőségeket tudok Önnek felkínálni. Cégvezetőknek jogi támogatást nyújtok üzleti céljaik eléréséhez, nem csupán egy adott ügy kapcsán, hanem - igény szerint - a társaság teljes jogi folyamatainak komplex menedzselését is biztosítom (egységes szerződési gyakorlat, jogi ügyek átfogó kezelése, az üzletvitellel járó lehetséges jogi kockázatok minimalizálása, gazdasági mediáció stb.)  

 

Alternatív vitarendezés.  

Konfliktusok mindig vannak. A megoldásuk azonban néha egyszerűen túl sokba kerül Önnek. Nem csak anyagi értelemben, hanem erkölcsi értelemben is - rámehet a hírneve, vagy a családi kapcsolatai. Alternatív vitarendezési módszerek (mint pl. személyes tárgyalások, közvetítői eljárás, választottbíráskodás) bevonásával csökkenthetők a költségek és a stressz, elkerülhető a bírósági peres eljárás. A viták nagy része megoldható egy kerekasztal beszélgetéssel, úgy, hogy a végén minden érintett fél nyertesnek érzi magát. Ezt igyekszem elősegíteni több mint 7 éves mediátori tapasztalatommal. Ügyfeleim elégedettsége jelenti az én szakmai sikeremet.

 

Szakmai háttér. 

Diplomámat 2002-ben szereztem a Pécsi Tudományegyetemen, 3 évvel később szakvizsgáztam, és Európai Uniós szakjogász képzést szereztem. Kezdetben jogtanácsosként dolgoztam nagyvállalatoknál, de tapasztalatot szereztem a közigazgatásban is. Saját ügyvédi irodámat 2010-ben alapítottam, és munkámat a nemzetközi magánjog felé irányítottam, családjogi szakterülettel.


Mára tehát már több mint 13 éve praktizálok Budapesten egyéni ügyvédként, hazai és határokon átnyúló családjogi ügyekre fókuszálva. 2013-ban mediátori képesítést szereztem, azóta az Igazságügyi Minisztérium névjegyzékébe felvett közvetítő is vagyok. 2023-ban elvégeztem az Academy of European Law (ERA) által szervezett, határokon átnyúló családi ügyekben való közvetítésre irányuló képzését is.  

Magyar és angol nyelven dolgozom, és folyamatosan képzem magam a nemzetközi magánjog, illetve a jog és a pszichológia találkozása területén.

Tagja vagyok az International Academy of Family Law (IAFL https://www.iafl.com/) nevű szakmai szervezetnek, mely 1986 óta működik, és olyan ügyvédeket tömörít, akiket kollégáik saját országuk legtapasztaltabb és legképzettebb családjogi szakembereiként ismernek el. 

A magyar oldal szerkesztőjeként részt veszek a Careful Child Relocation csapat munkájában (https://carefulchildrelocation.com) és támogatója vagyok az Európai Jogi Akadémiának (ERA, https://www.era.int) amelynek számos képzésén is részt veszek. 

Előadó voltam a Budapesten, a Nemzeközi Ügyvédi Szövetség (International Association of Lawyers, UIA) 2023 júniusában Budapesten megrendezett 14. Üzleti Jogi Fórumon. A különböző konferenciákon és szemináriumokon való részvételemmel aktív szerepet kívánok vállalni a családjog fejlődésének.

 

Dr. Vimláti Anita 

36/30 98 97 662

 

 

Foglaljon időpontot konzultációra.

Vegye fel velem a kapcsolatot telefonon, emailben vagy skype-on. 

KAPCSOLATFELVÉTEL