Időpont egyeztetés

+36 30 98 97 662

Ha írásban szeretne
konzultációs időpontot kérni,
vagy kérdést tenne fel,
ide kattintva megteheti.

Kapcsolatfelvétel kapcsolat nyil

ugyved

A jog emberi oldala
"A megoldás mindig az emberekben rejlik." Személyre szabott, magas színvonalú jogi szolgáltatások és tanácsadás magyar és angol nyelven.
 

Családjog

 

 

Családjogi ügyekben nem csak a paragrafusok számítanak. Emberi, családi szempontok, a közös gyermekek mindenek felett álló érdeke van előtérben.  

 

Elkötelezett vagyok az iránt, hogy ügyfeleim a válságos életszakaszban megtalálják a saját és a családjuk számára legjobb, hosszú távon is életképes - és természetesen maximálisan jogszerű - megoldásokat, és hogy a felek között válás esetén is jó kapcsolat, jó kommunikáció maradjon.  

Amennyiben ügyfeleim igénylik, szakembert ajánlok, aki segítséget nyújt a családi problémákkal járó stressz oldásában is. 

 

Házassági vagy élettársi közösség megszakadása esetén ügyfeleim figyelmét mindig felhívom arra, hogy a bíróság csak akkor dönt, ha a szülők maguk nem tudnak dűlőre jutni egymással. Vagyis elsősorban a szülőknek maguknak kell megtalálniunk, mi az ő családjuk számára a legelfogadhatóbb megoldás, ha már különválásra került a sor.

 

Több éves családjogi ügyvédi tapasztalatommal, megoldás-orientált szemlélettel, és empatikus hozzáállással segítem ügyfeleimet az egyezségkötésben, ennek sikertelensége esetén ellátom ügyfelem peres képviseletét.   

 

Ügyfeleim választásuk szerint mediációs eljárást is igénybe vehetnek.

 

 

- nemzetközi családjogi ügyek

 

Napjainkban gyakori, hogy a szülők a külföldi munkavállalás mellett döntenek, és a nemzetközi házasságok, párkapcsolatok sem ritkák. Amíg a szülők között egyetértés van, addig nem is szokott ezzel gond lenni, hiszen közös döntésük alapján költöznek el, vagy haza. A bajok általában akkor kezdődnek, ha a kapcsolat megromlik, és a felek különválnak.

Mint ahogy az sem egyszerű eset, ha az elvált szülő a gyermekkel külföldre költözne. Tény, hogy bár az EU területén a mozgásszabadság érvényesül, akinek kiskorú gyermeke van, az mégsem élhet ezzel a szabadsággal korlátlanul: a családjogi szabályozásra figyelemmel kell lennie annak, aki a kiskorú gyermekkel együtt költözne. 

 

Fontos tudni, hogy nemzetközi családjogi ügyekben, amennyiben a közös gyermekkel kapcsolatban kell döntést hozni, a joghatóság a gyermek szokásos tartózkodási helyéhez igazodik. Így előfordulhat, hogy magyar állampolgárságú gyermekek ügyében külföldi bíróság jár el, vagy Magyarországon élő, külföldi állampolgárságú gyermek felett gyakorolt szülői felügyeleti jogok tekintetében magyar bíróság dönt. 

 

Nemzetközi családjogi ügyekben is elsősorban a szülők megegyezését segítem elő, ennek sikertelensége esetén peres képviselet vállalok, professzionális angol nyelvtudással akár külföldi ügyfelek számára is. 

 

- "Mozaikcsaládok" 

 

Egy válással a hátuk mögött a legtöbben már óvatosabbak a következő kapcsolatukban, nem csak a szívügyek, de az anyagiak terén is. Az én véleményem az, hogy nem a túlzott óvatosság, hanem a körültekintés, a jogi szabályozás megismerése segíthet ilyenkor jó döntéseket hozni.

Az új partnerével való összeköltözésnek más joghatásai vannak akkor, ha házasságot is kötnek, mintha csak élettársakként élnek együtt. Minden bizonnyal szeretné elkerülni, hogy a korábbi kapcsolatból származó gyermekeik érdeke csorbuljon, és kétségkívül biztonságban szeretné tudni szeretteit elhalálozása esetére is. Mivel ezek a kérdések elég kacifántosak tudnak lenni egy mozaikcsaládban, tájékozódjon, és ha szükséges, kössenek szerződést, vagy végrendelkezzenek érdekeiknek megfelelően ügyvédi segítséggel.  

 

Családjogi ügyekben az alábbi ügytípusokban fordulhatnak hozzám ügyfeleim: 

 

- házassági vagy élettársi vagyonjogi szerződés 

- házassági bontóper

- bontóper közös megegyezéssel

- kapcsolattartási ügyek

- gyermek külföldre vitele, gyermek szokásos tartózkodás helyének kijelölése

- eljárás gyermek jogellenes külföldre vitele esetén a Hágai egyezmény alapján

- gyermekelhelyezés, tartásdíj

- szülői felügyelet

- élettársi kapcsolat

- házassági vagy élettársi közös vagyon megosztása

- nemzetközi családjogi ügyek

- konfliktuskezelés, mediáció, egyezségkötés családi ügyekben

 

 

 

Szakterületek

Munkajog »

Munkaszerződések, munkaügyi perek, jogi tanácsadás munkába visszatérő kismamáknak

Média- és hírközlési jog, szerzői jog »

Média és hírközlési szolgálatók képviselete, felhasználási szerződések

Társasági jog »

Cégalapítás, -módosítás, -képviselet

Polgári jog »

Szerződések, peres ügyek

Családi jog »

Házassági szerződés, válás, gyermekelhelyezés és -tartás

Ingatlan adásvétel »

Ingatlanjogi tanácsadás, adásvételi szerződések, bérleti jogviszony

Kérdése van?

Ha írásban szeretne konzultációs időpontot kérni, vagy kérdést tenne fel, ide kattintva megteheti.

Kapcsolatfelvétel kapcsolat nyil