Időpont egyeztetés

+36 30 98 97 662

Ha írásban szeretne
konzultációs időpontot kérni,
vagy kérdést tenne fel,
ide kattintva megteheti.

Kapcsolatfelvétel kapcsolat nyil

mediacio

Mediáció
"Az élet sok apró igazsága között talán nem is az igazság a fontos. Hanem a békesség, amellyel megszorítjuk egymás kezét az igazság fölött." (Wass Albert)

Párkapcsolati mediáció

 

Párkapcsolati problémája van, állandósultak a konfliktusok Ön és a társa közt?

 

Javítani, vagy helyreállítani szeretné a kommunikációt a párjával?

 

Krízisbe jutott a házassága, de mindketten szeretnék a kapcsolatot megmenteni, javítani?

 

Ilyen élethelyzetekben

hatékony segítő módszer

a párkapcsolati mediáció!

 

 

válási mediáció

 

 

A mediáció bármely vitában, kapcsolati krízisben hatékonyan segíti a megegyezést, a konfliktus feloldását. Ha a kapcsolat meggyengült, a problémák állandósulnak, de van szándék a megegyezésre, válassza a mediációt! 

 

A mediáció azoknak szól, akik valóban változtatni szeretnének, akik nem a hibást keresik, hanem a megoldást. Ha sikerül tisztázni, hogy mi vezetett a családi konfliktushoz, sokszor kiderül, hogy van még remény a kapcsolat helyreállítására. Szakember segítségével az egymástól elkülönült párok ismét közel kerülhetnek egymáshoz, és alapokra helyezhetik a kapcsolatot.

 

A mediáció során a konfliktusok egy segítő, független, képzett szakember jelenlétében feloldhatók. A vita nem megy át személyeskedésbe, nem válik parttalanná. A felek között javul a kommunikáció, újra létrejön az egyensúly.

 

A mediáció azzal indul, hogy a felek felkérik közvetítésre a mediátort, megállapodnak a mediációs ülés időpontjában, a mediátor munkadíjában. Az előkészítő beszélgetések során a mediátor megérti a problémát, megismeri a feleket és a motivációikat, feltárja a konkfliktushoz vezető okokat, és feltérképezi a komromisszumos megoldások lehetséges körét. Fontos kiemelni, hogy a mediátor pártatlan, semleges, és titoktartásra kötelezett. 

 

A mediációs ülés időtartama 1,5-2 óra, párkapcsolati mediáció esetén általában több találkozásra van szükség. Az ülésen a mediátor hozzásegíti a feleket ahhoz, hogy a jövőre, a lehetséges medolgásokra koncentráljanak, és folyamatosan közeledjenek egy olyan közös pont felé, amely mindkét fél számára elfogadható. Praktikusan, a párkapcsolati mediáció során a felek közösen kialakítják a további életükre nézve a "játékszabályokat", amelyeket aztán mindketten betartanak.

 

Ha a felek eljutnak egy olyan pontra, ahol már egyezséget tudnak kötni, a mediátor segítségével írásba foglalják a megállapodást. A mediációban nincs vesztes, mindkét fél nyertesnek érzi magát!

 

mediáció kép 3

 

Ha nem biztos abban, hogy mediációra van szüksége, kötelezettség nélkül hívjon fel, és megbeszéljük.

 

A mediáció vezetése mellett igény szerint jogi tanácsadást és képviseletet is tudok nyújtani Önnek, emellett egyéni, párkapcsolati és családi életvezetési tanácsadással is segítségére lehetek. 

 

 

Szakterületek

Gazdasági mediáció »

Alternatív konfliktuskezelési eljárás cégek közötti vitákban; munkaügyi mediáció

Válási mediáció »

Egyezségkötés válófélben lévő házastársak, különváló élettársak között

Párkapcsolati mediáció »

Párkapcsolati konfliktusok feloldása

Kérdése van?

Ha írásban szeretne konzultációs időpontot kérni, vagy kérdést tenne fel, ide kattintva megteheti.

Kapcsolatfelvétel kapcsolat nyil