Blog

Munkajogi kérdések

A munka lehetőséget ad az önmegvalósításra. Nem mindegy, hol dolgozik és hogyan.

Életünk nagy részét munkavégzéssel töltjük - igazán nem mindegy, hogy milyen körülmények között. Természetes, hogy felmerülnek változások, problémák, jogi kérdések, amiket kezelni kell.

 

Munkajogi tanácsadás munkavállalóknak 

Ha munkahelyet vált, véleményezem a szerződést, ha konfliktusok merülnek fel Ön és a munkáltató között, munkahelyi mobbing vagy más problémák jelentkeznek, ezek feloldásában ügyvédként is tudok Önnek segíteni vagy közvetítést is vállalok. Fordulhat hozzám a munkabérrel és juttatásokkal kapcsolatos viták esetén, vagy ha aktuálissá válik a munkaszerződés módosítása. Munkaviszony megszüntetése előtt feltétlenül javasolt ügyvéddel konzultálni, akkor is, ha Ön mondana fel, és akkor is, ha a munkáltató kezdeményezi a munkaviszony megszüntetését. 

Sok keresnek meg azzal, hogy "a munkáltatóm közös megegyezéssel fel akar nekem mondani". Ilyenkor az első lépés, hogy megvizsgáljuk, miért helytelen már önmagában ez a mondat. Gyakori, hogy a munkavállaló nincs tisztában azzal, hogy ha a munkáltató meg akar válni tőle, akkor azt csak meghatározott módokon teheti meg: 

  • azonnali hatályú felmondásnak csak súlyos szerződésszegés esetén van helye
  • rendes felmondásra csak a törvény által meghatározott konkrét feltételek fennállása, és egy világos, okszerű és jogszerű felmondás esetén lehetséges 
  • közös megegyezéssel pedig csak akkor lehet megszüntetni a munkaviszonyt, ha ezt a munkavállaló is kifejezetten szeretné. Ezért is hívják "közös megegyezésnek", mert mindkét fél kölcsönös akaratát tükrözi. Ha a munkavállaló nem szeretné megszüntetni a munkaviszonyt, mondhat nemet egy ilyen munkáltatói kezdeményezésre. (Előtte érdemes ügyvéddel konzultálni a részletekről.) 

 

Kismamák munkajogi védelme 

Gyakori kérdés, hogy a kismamákat milyen jogok illetik meg a munkahelyükön, és hogyan tudnak visszatérni a gyes után a munka világába. Ezzel a témával kiemelten foglalkozom. Tapasztalatom, hogy a kisgyermeket váró, illetve nevelő nők számára nem, vagy csak nagy nehézséggel érhetőek el olyan információk, amelyek nem csupán a várandósság, a gyermekszületés és a csecsemőgondozás/gyermeknevelés testi vagy lelki oldalával foglalkoznak, hanem azzal a gyakorlatias és minden családot érintő kérdéssel is, hogy a gyermekvállalást hogyan lehet összehangolni a munkával, karrierrel. 

content img

A gyermekvállalást követően a munkába való sikeres visszatéréshez sokféle információra van szüksége a kisgyermekes szülőnek, hogy helyes döntéseket tudjon hozni, és ki tudja használni a lehetőségeit, a neki járó kedvezményeket. 

Az ebben a témában olvasható cikkeimben segítséget nyújtok a gyermekvállalás és a munka összehangolásának tudatos tervezéséhez, a babavárásról a munkába való visszatérésig: 

 

  • közérthető formában mutatom be a gyermeket nevelőket érintő jogszabályi környezetet,
  • gyakorlati tanácsokat adok a családi karrier tudatos tervezéséhez
  • kitekintést nyújtok a  gyermek születésével összefüggő pénzbeli ellátások igénybevételének feltételeire 

 

A fenti információkat egyéni tanácsadás keretében, az Ön személyes ügyére szabva is megosztom Önnel, amennyiben jogi vagy közvetítői segítségre van szüksége a munkáltatójával való egyeztetés során. Foglaljon időpontot egy személyes konzultációra >>

 

Munkajogi tanácsadás munkáltatóknak 

Ha Önnek vállalkozása van és több alkalmazottja, akkor munkajogi és HR ismeretekre mindenképp szüksége lesz. Ha pedig már azt is felismerte, hogy fontos, hogy a cége vonzó munkahely legyen, hiszen azok a munkavállalók, akik jól érzik magukat, jobban teljesítenek, akkor talán kíváncsi lesz arra is, hogy mi az az employer branding

content img

 

Alapvető, hogy a munkavállalókkal kapcsolatos jogi ügyek rendben legyenek a cégnél, ehhez munkáltatók részére teljes körű jogi szolgálatatást az alábbiakban:  

  • munkaszerződések, versenytilalmi megállapodások, tanulmányi szerződések, titoktartási megállapodások 
  • vezető állású munkavállalók szerződései
  • belső szabályzatok elkészítése (céges autó, telefon használata, adatvédelmi, cafeteria szabályzat, magatartási kódex, munkavédelmi szabályzat stb.)
  • GDPR kompatibilis szabályzatok, a teljes HR folyamat megfeleltetése a GDPR-nak
  • naprakész tájákoztatás a munkajogi szabályok változásáról  
  • munkaviszony megszünetésével kapcsolatos dokumentumok elkészítése (felmondások, munkaviszony közös megegyezéssel történő megszüntetésére irányuló megállapodások) 
  • átszervezések, csoportos létszámcsökkentés megtervezése, előkészítése, végrehajtása - a teljes folyamat jogi és adminsztratív lebonyolítása
  • a munkáltató és a munkavállaló közötti konfliktusok feloldása, akár mediációs eljárás keretében 
  • peres képviselet munkaügyi jogvitákban 
  • a társaság teljes körű átvilágítása munkajogi szempontból annak érdekében, hogy feltérképezzük az esetleges hiányosságokat, kockázatokat, a társaságra szabott megoldások kidolgozása 

A dolgozókat azonban meg is kell tartani és nem mindegy, hogy milyen kép alakul ki a cégről mint munkáltatóról. Ha vezetőként nem csak egyes ügyekben, hanem rendszerben gondolkozik, alapvető HR ismeretek is hasznosak, hogy a munkavállalókkal kapcsolatos ügyek ne egyszerűen csak jogszerűek, hanem hatékonyak is legyenek. Az embereknek a munkához való hozzáállása, illetve a munkaerőpiac az elmúlt években jelentősen megváltozott, a fiatalok pedig megint friss színt  hoznak a munka világába, így a munkáltatók jobban teszik, ha lépést tartanak a trendekkel. A jogi tanácsadást igény szerint összehangoljuk HR tanácsadó partnercégünk tevékenységével, így csapatmunkánk eredményeként nem csak jogi támogatást, hanem vezetői coaching-ot is igénybe vehet, illetve bevezetjük a munkáltatói márkaépítés (employer branding) rejtelmeibe.

Foglaljon időpontot egy konzultációra >>

  

 

Foglaljon időpontot konzultációra.

Vegye fel velem a kapcsolatot telefonon, emailben vagy skype-on. 

KAPCSOLATFELVÉTEL