Időpont egyeztetés

+36 30 98 97 662

Ha írásban szeretne
konzultációs időpontot kérni,
vagy kérdést tenne fel,
ide kattintva megteheti.

Kapcsolatfelvétel kapcsolat nyil

DSC 7029 ok ka

A választás a legnagyobb kapacitásunk. Öleljük magunkhoz a különbözőségeinket, ahelyett, hogy elítélnénk és rosszá tennénk a másikat. Teremtsünk egy nagyszerűbb világot. Mit választasz? 

Ha vállalkozásának weboldala van, hírlevelet küld, vagy a weboldalon keresztül értékesítést is végez, legyen naprakész az adatvédelmi szabályozással kapcsolatban.

 

 

Ha weboldalának üzemeltetésével összefüggésben személyes adatokat kezel (pl. hírlevelet küld az olvasóknak, vagy értékesítést végez az oldalon keresztül) akkor nem kikerülhető, hogy figyelemmel legyen az adatvédelmi előírásokra, amelyek 2018 tavasztól szigorodnak az új EU-s irányelv (GDPR) érkezésével. Itt az idő felkészíteni weboldalát az új jogszabályi környezetre, ezzel elkerülhetőek a bírságok.

 

Ha csak egy tájékoztató jellegű weboldala van, elég a Jogi nyilatkozat, hisz nem kezel személyes adatokat. Ha hírleveleket küld, akkor már fontos figyelnie, egyáltalán mely adatokat kérhet el az érintettektől, vagyis milyen személyes adatokat kezelhet. Egy regisztráció során például nem kötelezhető az olvasó arra, hogy megossza Önnel a lakcímét. A felhasználónév, jelszó, email cím ismerete már elégséges feltétele kell, hogy legyen a regisztrációnak.
Szállítási, számlázási cím értelemszerűen csak abban az esetben kérhető, ha adott esetben a webáruházon keresztül értékesítés történik.
A hírlevél küldő már adatkezelőnek minősül, és köteles bejelenteni az adatkezelést a NAIH által vezetett adatvédelmi nyilvántartásba (még az adatkezelés megkezdése előtt.) A NAIH egy adatvédelmi nyilvántartási számot ad, amelyet minden hírlevélben fel kell tüntetni.

 

Ha egy webáruház látogatói vásárlás céljából adják meg személyes adataikat, akkor az ilyen adatkezelést nem kell bejelenteni. Ha más adatkezelési célokat is alkalmaz a webáruház (pl. hírlevél küldése, hűségpontok), akkor azonban már kötelező a bejelentés!

 

Egy hírlevélben lehet tájékoztatni az olvasókat az oldal legújabb bejegyzéseiről, de reklám alapvetően nem jeleníthető meg. Ha mégis reklámozni kíván, ahhoz az érintett előzetes hozzájárulása szükséges. Jó megoldás lehet, ha a feliratkozáskor szerepeltet egy külön checkboxot, amellyel az olvasó jóváhagyja a reklámok fogadását. Ne feledkezzen meg arról, hogy honlapja működtetése során – az előbbiekre tekintettel – adatvédelmi tájékoztatót szükséges készíteni. Közérthetően, pontosan és egyértelműen kell tájékoztatni az érintetteket az adatkezelés hatóköréről és következményeiről. Webáruházaknál az adatkezelési szabályzat és az ÁSZF sem mellőzhető. Önnek van ilyen??

 

 

 

 

Kérdése van?

Ha írásban szeretne konzultációs időpontot kérni, vagy kérdést tenne fel, ide kattintva megteheti.

Kapcsolatfelvétel kapcsolat nyil