Időpont egyeztetés

+36 30 98 97 662

Ha írásban szeretne
konzultációs időpontot kérni,
vagy kérdést tenne fel,
ide kattintva megteheti.

Kapcsolatfelvétel kapcsolat nyil

DSC 7029 ok ka

A választás a legnagyobb kapacitásunk. Öleljük magunkhoz a különbözőségeinket, ahelyett, hogy elítélnénk és rosszá tennénk a másikat. Teremtsünk egy nagyszerűbb világot. Mit választasz? 

Ha párjával azt érzik, hogy megrekedt Önök között a kommunikáció, de mindketten szeretnék megmenteni a kapcsolatot, akkor lépniük kell. Ebben segít a párkapcsolati mediáció.

 

 

 

Szeretik egymást, de úgy érzi, egy sor apró bosszúság Önök között áll?

Krízisbe jutott a kapcsolatuk?

Noha régebben mindennél fontosabbak voltak egymásnak, ma tele vannak sérelmekkel, és úgy érzi, a párja nem is érti meg Önt?

 

A párkapcsolati mediáció a segítségükre lesz abban, hogy kapcsolatukat új alapokra helyezve ismét kialakuljon Önök között az érzelmi intimitás.

 

Mi történik a párkapcsolati mediáción?

 

A konzultációs ülések során rengeteget beszélgetünk. Ezt viszont egy kicsit másképp tesszük, mint otthon. 

 

- elfogadás, őszinteség, a másik meghallgatása

Bármilyen kapcsolati probléma megoldásához a nyílt és őszinte kommunikáció a kulcs.

Ha a felek már nem szívesen beszélnek az érzelmeikről és a szükségleteikről, a kapcsolat megreked. Újra kell teremteni azt az elfogadó, bizalmas légkört, amelyben ismét meg tudnak nyílni egymás felé. Ha otthon már állandósultak a konfliktusok, ha nem tudnak leülni megbeszélni a dolgokat, vagy éppen leülnek, de valójában nem is hallják meg egymást, ha minden beszélgetés veszekedésbe torkollik, akkor változtatniuk kell! Ki kell mozdulniuk, valami mást kell kipróbálniuk, hisz az már bebizonyosodott, hogy otthon nem megy. 

 

A mediátor feladata, hogy megteremtsen egy olyan biztonságos környezetet, ahol a felek újra őszinték tudnak lenni egymáshoz, fel merik vállalni a sebezhetőségüket, és félelem nélkül mernek beszélni a legbelsőbb gondolataikról. A mediátor nem áll egyik fél pártjára sem, nem ítélkezik, és a feleket is egymás (nézőpontjának) elfogadásához segíti hozzá.

Lehet, hogy otthon, mindig ugyanabba a kommunikációs zsákutcába jutnak? A mediátor a konzultációk során segít mederben tartani a beszélgetést, és arra ösztönzi a feleket, hogy a nézőpontok, vélemények, érdekek egyeztetésre törekedjenek.

 

- a kapcsolat értékei, erősségei

A mediátor segítségével a felek maguk tárják fel, hogy milyen a kapcsolatuk, számba veszik, melyek a kapcsolat értékei, erősségei, és mi az, ami egy kicsit jobban is működhetne.

Ha Ön elfogadja, hogy minden párkapcsolati krízis lehetőség a fejlődésre, a változásra, akkor nem a hibást fogja keresni, hanem a megoldást. A konzultációk során a társával együtt kialakíthatnak a maguk számára egy olyan szabályrendszert, ami mindkettőjük számára elfogadható.

 

mediáció párkapcsolat újratöltve

 

- a jó párkapcsolathoz a kulcs Önben rejlik

A konzultációs ülések során a feleknek lehetőségük nyílik jobban megismerni önmagukat és egymást. Rájönnek, hogy ahhoz, hogy valaki jó viszonyban lehessen a társával, ahhoz mindenekelőtt magával kell jó viszonyban lennie. Felismerik, hogy az élet döntések sorozata, egy párkapcsolatban pedig a döntéseket ketten hozzák - ehhez folyton egyeztetni kell. Tehát: egyeztetni tudni kell!

Ami a mediációs ülések során működött, ahhoz a visszajelzések szerint később is szívesen nyúlnak vissza a párok. Így képesek lesznek konfliktushelyzetben a másik hibáztatása helyett inkább a kedvező megoldásokat keresni.

Kérdése van?

Ha írásban szeretne konzultációs időpontot kérni, vagy kérdést tenne fel, ide kattintva megteheti.

Kapcsolatfelvétel kapcsolat nyil